Een dag met de Paus

Op de website www.benedictxvi.tv zijn vele videofragmenten met paus Benedictus XVI te zien, waaronder een ruim 16 minuten durende reportage, waarin een beeld wordt gegeven van een dag uit het leven van de paus.

Deze oorspronkelijk door de Duitse televisiezender ZDF gemaakte reportage is inmiddels ook te zien op YouTube:

&nbsp

&nbsp

De reportage bevat exclusieve, unieke en nog nooit vertoonde beelden vanuit het pauselijk appartement in het Apostolisch Paleis in Vaticaanstad.

Zo zien we onder meer hoe de paus de Mis opdraagt in zijn privxc3xa9kapel en zien we hem aan het werk in zijn werkkamer. Die staat vol met boeken, maar er is ook een moderne computer met lcd-scherm, iets waarover ook zijn secretaris mgr. Georg Gxc3xa4nswein beschikt.

Ook zien we letterlijk een (kort) kijkje in de pauselijke keuken en hoe de Paus daarna dineert met zijn secretarissen. Het serviesgoed en het bestek blijkt voor- zien van het pauselijke wapen.

Daarna maakt de Paus een wandeling op het dakterras van het Apostolisch Paleis, dat onverwacht groot blijkt te zijn. Ook behoorlijk groot is de Lourdesgrot die we in de Vaticaanse tuinen zien.

We zien hoe zijn secretaris hem documenten ter ondertekening voorlegt, waar- onder enkele zogeheten bullen: plechtige akten die volledig met de hand op per- kament geschreven zijn, in dezelfde stijl als waarop dat al vele eeuwen geleden gebeurde.

&nbsp


Paus Benedictus XVI in zijn werkkamer

&nbsp

Tenslotte zien we hoe ook paus Benedictus naar het televisiejournaal kijkt: via een grote flatscreen breedbeeld-TV, die wel compleet uit de toon valt in de knusse klassieke zitkamer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s