Wereldgezinsdagen

Vanochtend zijn in de Spaanse stad Valencia de Wereldgezinsdagen 2006 afgesloten met een door paus Benedictus gecelebreerde openluchtmis.
Deze vond plaats in het futuristische park "Stad van Kunsten en Wetenschappen" en werd onder meer bijgewoond door het Spaanse koningspaar en maar liefst 50 kardinalen, ca. 450 bisschoppen, zoxe2x80x99n 3000 priesters en ruim 1 miljoen gelovigen uit de hele wereld.

Huwelijk en gezin
In zijn preek benadrukte de Paus het belang en de heiligheid van huwelijk en gezin: "Iedere generatie, elk ouderschap en ieder gezin vindt zijn oorsprong in God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest." en waarschuwde hij voor de aantasting ervan: "In de hedendaagse cultuur zien we vaak een buitensporige verheffing van de vrijheid van het individu als een autonoom subject, als waren wij zelfgeschapen en zelfgenoegzaam, los van onze relatie met anderen en onze verantwoordelijkheden jegens hen".

Schaduwen
Deze Wereldgezinsdagen werden overschaduwd door de metroramp die eerder deze week in Valencia aan 40 mensen het leven kostte en door de verkilde relatie van de Kerk met de Spaanse regering van premier Zapatero.
Deze regering heeft ondanks heftig protest van de zijde van de Kerk het "homohuwelijk" in Spanje mogelijk gemaakt en echtscheiding vergemakkelijkt. De opstelling van de Kerk heeft regering kennelijk dermate gexc3xafrriteerd, dat premier Zapatero vanochtend niet aanwezig was bij de afsluitende mis.

Links
– Website van de Wereldgezinsdagen: www.wmf2006.org

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s