Topdesign

De voorkant van het boek Abba PaterOnlangs ontdekte ik geheel toevallig bij een tweede-handsboekhandel het boek Abbxc3 Pater, dat in 2000 is uitgegeven bij de Italiaanse uitgeverij Lupetti.

Qua vormgeving is dit boek in dezelfde stijl als de gelijk- namige CD, die door paus Johannes Paulus II in 1999 is uitgebracht.
Zie voor deze CD: www.abbapater.com
En voor het boek: www.gingkopress.com

Het boek bevat diverse katholieke gebeden en teksten van paus Johannes Paulus II, zowel in het Latijn, Engels en Italiaans en dat in een prachtige en verrassend moderne vormgeving, voorzien van zeer fraaie en aansprekende fotocomposities.

Het is bijzonder jammer dat dit boek niet eerder op grotere schaal in Nederland verkrijgbaar is geweest, bijv. in combinatie met de eerdergenoemde CD.

Twee pagina's uit het boek Abba Pater
Twee pagina’s uit het boek Abbxc3 Pater

Nog betreurenswaardiger is eigenlijk dat er, althans voorzover vanuit Nederlands perspectief te overzien valt, niet meer van zulke fraaie boeken zijn gepubliceerd.

Uiteraard is het niet goedkoop om goede vormgevers en uitgevers in te schakelen, maar als zoiets centraal of tenminste op grote schaal georganiseerd wordt, dan moeten zulke projecten best haalbaar zijn. Het wereldwijd grote succes van de pauselijke CD heeft dit laten zien.

Juist een wereldwijd instituut als de Rooms-Katholieke Kerk beschikt immers over de, wat in de economie heet, schaalvoordelen, die ervoor zorgen dat hoe meer afnemers er zijn, hoe lager de kosten worden…

Twee pagina's uit het boek Abba Pater
Twee pagina’s uit het boek Abbxc3 Pater

Met zulke kwalitatief hoogstaande state of the art projecten en publicaties zoals de CD en het boek, kan de Kerk laten zien dat haar Geloof de moeite waard is, dat het een kostbare schat is die de mooiste vorm verdient en tot de mooiste vormen inspireert!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s