Paus Johannes Paulus II herdacht

Gelovigen op het Sint-Pietersplein herdenken het overlijden van paus Johannes Paulus II

Overal in de wereld is gisteren het overlijden van paus Johannes Paulus II herdacht. De grootste herdenkingen waren in Krakau, waar Johannes Paulus aartsbisschop was, in Wadowice, zijn geboorteplaats, en op het Sint-Pietersplein in Rome.

In Polen kwamen honderdduizenden mensen op de verschillende herdenkingmissen af en werd het sterfuur van Johannes Paulus II in het hele land gemarkeerd door het luiden van kerkklokken en het loeien van sirenes. Op het centrale Pilsudski-plein in Warschau werden duizenden kaarsjes voor de overleden Poolse Paus aangestoken.

Ook op het Sint-Pietersplein in Rome was ’s avonds een zee van kaarsjes (zie foto). Daar waren ruim 100.000 gelovigen samengekomen om gezamelijk de rozenkrans te bidden, precies zoals een jaar geleden ook voor de stervende Paus werd gedaan.
Om 21.37 uur, het moment dat Johannes Paulus II overleed, verscheen zijn opvolger paus Benedictus XVI aan het venster van het pauselijke appartement voor een korte toespraak.

De herdenkingen worden vanavond afgesloten met een speciale, door de paus Bene- dictus opgedragen mis in de Sint-Pietersbasiliek.

In Belgixc3xab werd het overlijden van paus Johannes Paulus gisteren herdacht met een door kardinaal Danneels opgedragen mis in de Sint-Michiels- en Sint-Goedele-kathe- draal in Brussel. In Nederland werd alleen een mis opgedragen in het bijzijn van de pauselijk nuntius.

Advertenties

One thought on “Paus Johannes Paulus II herdacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s