Um Himmels Willen!

Een absolute aanrader voor degenen die het Duits machtig zijn: de TV-serie Um Himmels Willen (In hemelsnaam), waarvan vanavond om 20.15 uur het 5e seizoen van start gaat op de Duitse zender ARD.

Deze populaire serie is een variant op de bekende Don Camillo-verhalen en gaat over de driftige burgemeester Wöller (gespeeld door Fritz Wepper, bekend van Derrick), die zijn zinnen heeft gezet op een oud klooster dat onder de energieke leiding staat van zuster Lotte (gespeeld door Jutta Speidel).

Op vaak op originele en listige wijze weet zij haar klooster steeds weer uit handen van de burgemeester te houden, die het wil afbreken om er, samen met een corrupte aannemer, een congrescentrum te bouwen.

Burgemeester Wöller en zuster Lotte
Burgemeester Wöller en zuster Lotte

Naast die hoofdlijn spelen in elke aflevering telkens andere verwikkelingen, soms dramatisch, soms ontroerend, die meestal door zuster Lotte op haar heel eigen wijze moeten worden opgelost. Daarbij handelt ze vaak heel eigenzinnig, maar altijd vanuit haar katholieke geloof.

Ook de generale overste van de kloosterorde en zelfs de bisschop raken regelmatig betrokken bij de problemen van de burgemeester en het klooster. De manier waarop al deze geestelijken worden gespeeld is zeer verfrissend en zelfs inspirerend… al met al een prachtige serie die geen katholiek zou mogen missen!

Advertenties

One thought on “Um Himmels Willen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s