WereldJongerenDagen begonnen!

Vandaag zijn in Keulen de 20e WereldJongerenDagen begonnen!

Met drie simultane vieringen in voetbalstadions in Keulen en Dxc3xbcsseldorf en in een park in Bonn, zijn vandaag de WereldJongerenDagen 2005 officieel van start gegaan.
In het Rheinenergie-stadion verwelkomde Joachim kardinaal Meisner, de aartsbisschop van Keulen, in aanwezigheid van de Duitse bondspresident Horst Kxc3xb6hler, de aanwezige jongeren.

Aanstaande donderdag zal de nieuwe Paus, Benedictus XVI, per schip in Keulen aankomen. Hoogtepunt en afsluiting van deze WereldJongerenDagen zal de aanstaande zondag 21 augustus, door hem gecelebreerde mis zijn.

Zie voor actuele informatie en achtergronden:
www.wjd.nl
WJD Vibes
www.wjt2005.de
www.katholieknederland.nl

Advertenties

One thought on “WereldJongerenDagen begonnen!

  1. Vandaag is paus Benedictus XVI om 11.54 geland op het vliegveld Kxc3xb6ln/Bonn, waar hij begroet werd door de Duitse bondspresident Horst Kxc3xb6hler en de aartsbisschop van Keulen, Joachim kardinaal Meisner.

    De Paus kuste bij het betreden van Duitse bodem echter niet de grond, zoals zijn voorgangers Johannes Paulus II en Paulus VI bij elke buitenlandse reis deden.

    Aansluitend ging de Paus per schip over de Rijn naar de binnenstad, waar hij de beroemde Keulse Dom binnenging en zich vervolgens naar de residentie van de aartsbisschop begaf.

    Zowel in de stad als langs de Rijn werd de nieuwe Paus door enkele honderdduizenden meest jonge mensen enthousiast toegejuichd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s